Cate ceva despre aftele bucale

Cate ceva despre aftele bucale

Aftele bucale sant cele mai des intalnite ulceratii ale mucoasei bucale.Ele pot fi superficiale sau profunde,dezvoltand acest tip de leziune mai des femeile,comparativ cu barbatii,varsta cu incidenta cea mai mare de afte bucale fiind cuprinsa intre 10 si 20 de ani.

Locurile in care apar cel mai frecvent aftele sunt limba,buzele si gingiile,prezentandu-se ca niste umflaturi mici,rosiatice ce dau senzatia de arsura.Aceste afte se vindeca aproximtiv in 7 zile fara sa lase cicatrici.

afte bucale 02 dentaloleg

Cauza acestor leziuni nu este bine definita,unii afirma ca totul ar proveni de la nivel gastric,iar afta ar fi doar un simtom de suprafata,iar faptul ca aftele apar de exemplu de la alimente picante sa fie doar o cauza secundara,iar adevarata cauza sa provina din alta parte.

Se mai considera ca aparitia aftelor dezvaluie un sistem imunitar deficitar,o alta cauza ar fi lipsa unor vitamine,stresul emotional,traumatismul local si lezarea mucoasei printr-un periaj inadecvat,purtarea protezelor dentare.

afte bucale-dental oleg

Pentru scaderea disconfortului produs de aceste afte se vor evita alimentele sarate,iritante.Se pot aplica deasemenea produse pe baza de glicerina ,se vor face clatiri repetate cu apa de gura cu clorhexidina.Acestea vor ameliora durerea si vor grabi vindecarea.

In cazul in care exista carenta vitaminica,este foarte indicata terapia cu vitamina B6,C si acid folic .

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.