Albirea dintilor

Dinţii albi perfect aliniaţi sunt unul din criteriile sănătăţii şi frumuseţii oricărui om, chiar daca facem igienizarea zilnica nu putem prentîmpina îngălbenirea dinţilor. În acest caz fara intervenţia medicului stomatolog nu putem schimba nimic, iata de ce procedura de albire a dinţilor în Romania este una foarte practicata.

albirea-dintilor-cheie-culori-dental-olegCum se poate explica fenomenul de îngalbenire a dinţilor?! Totul depinde de grosimea smalţului care cu timpul se subţiază şi devine transparent, în aşa mod dentina galbena la culoare care se află sub smalţ schimba nuanţa dintelui. O influenţă foarte mare o au produsele care conţin coloranţi naturali şi artificiali: cafea, ceai, ciocolată, sucuri şi desigur tutunul. Albirea permite rezolvarea acestei probleme rapid şi indolor.

Procedura de albire în clinica Dental Oleg se efectuează după etapa igienizării profesionale. Metoda de albire este efectuata individual în dependenţă de indicaţiile medicale şi dorinţa pacientului. Vă putem propune albirea la domiciliu cu sistema Opalescense care conţine capele individuale şi gelul de albire. Albirea la domiciliu dureză 10-14 zile .
De asemenea clinica Dental Oleg  oferă pacienţilor noştri tehnologia modernă de albire a dinţilor ZOOM 3. Tehnologia de albire ZOOM permite păstrarea unui pH neutru ceea ce face ca procedura să fie complet inofensivă. Albirea dinţilor prin tehnologia dată se efectuează în timp de 45 de minute. Culoarea dinţilor pacienţilor se deschide în medie cu 6-8 nuanţe. Doar intr-o singură şedinţă se poate atinge un rezultat perfect .

Metodele de albire a dinţilor folosite în clinica nostră sant nedureroase şi sant inofensive,deoarece atat în timpul cat şi după procedura de albire pacienţii noştri aplică geluri remineralizante care îmbogăţesc smalţul cu minerale, calciu, fosfati oferindui duritate şi rezistenţă. Efectul obţinut este pastrat timp imdelungat cu ajutorul pastelor de albire profesionale specializate oferite de clinica Dental Oleg , principiul de actiune a carora este complet diferit de pastele dentare profilactice care sint procurate in farmacii.

 

Tipuri de albire

Astazi oamenii tot mai mult atrag atentia aspectului lor si zimbetului frumos. Procedura de albire este o parte integranta a imaginii moderne. In clinica noastra se practica doua tipuri de albire: albirea la domiciliu si albirea clinica sau profesionala. Tipurile de albire se deosebesc prin timpul in care se efectueaza si conditiile de confort.

Inainte de procedura de albire se efectueaza igienizarea profesionala a cavitatii bucale  si la necesitate se va face procedura de remineralizare. In cazul restaurarilor necalitative si altor defecte a smaltului,  inainte de albirea dintilor e necesar ca defectele sa fie ermetic inchise cu materialul de obturatie provizoriu, care dupa procedura de albire va fi inlocuita cu obturatii definitive.

Albirea la domiciliu Opalescense

Aceasta procedura o puteti efectua oriunde , nu numai la domiciliu, fiindca ea necesita purtarea capelor individuale pentru albire, care sunt confectionate dintr-o folie transparenta dupa forma dintilor vostri. Voi umpleti capele cu gelul de albire. Capele cu gel necesita sa fie purtate  o perioada de timp in fiecare zi (conform instructiunii). Aceasta procedura ar trebui sa o continuati de-a lungul acestei perioade de timp, aproximativ 2-4 saptamani. Dar noi vom controla cum evolueaza procesul de albire, cand e necesar, in cursul intregii perioade de aplicare a gelului de albire.

albire-cape-dental-olegAvantajul albirii la domiciliu consta in aceea ca este usor de folosit si are un cost redus.

Dezavantajul consta in disconfortul care apare in timpul purtarii capelor, si rezultatul depinde de rabdarea si responsabilitatea dumneavoastra de a purta regulat capele.

Albirea clinica poate fi facuta intro vizita, sau pot fi nevoie de doua sau trei vizite, depinde de tipul dintilor dumneavoastra. Vizita dureaza aproximativ 1-1,5ore. Din cauza ca pentru aceasta procedura se folosesc geluri de albire concentrate, este necesar sa protejam mucoasa bucala. Dupa ce sa izolat gingia se aplica gelul pe suprafata dintilor.

Noi practicam albirea clinica ZOOM 3 si DASH. Ele se diferentiaza prin aceea ca, la ZOOM 3  se utilizeaza lampa foto cu intensitate marita a luminii, ce se indrepteaza spre activarea gelului de albire concentrat. Procedura de albire DASH este mai economa in comparatie cu procedura ZOOM 3, fiindca nu necestita tehnica costisitoare, si pentru activarea gelului concentrat , in locul lampei  se utilizeaza un gel adaugator. Tipul de albire DASH este cea mai recenta dezvoltare a companiei DISCUS DENTAL, producatorul sistemului de albire ZOOM.

In cazul albirii clinice cu utilizarea luminii cu intensitate marita e posibil de inalbit dintii depulpati. In acest caz se efectueaza albire din exterior si din interior.

Avantajele albirii efectuate in clinica consta in aceea ca, medicul face tot lucru, iar dumneavoastra pierdeti mai putin timp pentru efectuarea procedurii de albire.

Dezavantajul – disconfort, ca si oricare alta procedura stomatologica, veti fi nevoiti sa stati cu gura deschisa toata procedura de albire si este mai costisitoare in comparatie cu albirea la domiciliu.

Conditii suplimentare pentru efectuarea procedurii de albire si contraindicatiile ei

Tratamentul dintilor si schimbarea obturatiilor temporare pe cele definitive se efectueaza dupa 7 zile si mai mult, dupa procedura de albire, fiindca in procesul depigmantarii tesuturilor dure a dintelui se creaza conditii care duc la scaderea adeziunii materialelor compozite moderne. Daca sunt prezente constructii ortopedice asa cum: coroane, vinire, dupa albire ele se schimba, fiidca aceste constructii asa cum si obturatiile si restaurarile nu se supun albirii, si ca sa coincida cu nuanta dintilor  albiti, necesita sa fie schimbate. Procedura de albire influentaza asupra restaurarilor, facandu-le mai moi, usurand totodata procesul de absorbtie a colorantilor de catre material. Determinarea culorii viitoarelor constructii ortopedice se recomanda de efectuat peste 2 zile dupa procedura de albire.

Baza procesului de albire include urmatoarele: pe suprafata dentara molecula peroxidului de hidrogen sau peroxidului de carbamida, care intra in continutul gelurilor de albire, se descompune ducand la formarea radicalilor activi. Penetrand in suprafetele superficiale a dintelui, radicalii schimba structura pigmentilor, distrug strucurile carbonice(colorantii), determinind nuanta dintelui. Rezultatul acestor schimbari este albirea dintilor ce se observa cu ochiul liber.Reteau cristalina a dintelui  in acest proces nu este integrata, respectiv procedura de albire nu afecteaza compozitia minerala a tesuturilor dentare. Grosimea smaltului si rezistenta lui la abraziune si carie nu se schimba.

Cel mai bine se supun albirii, pacientii cu dinti de culare galbui-inchisa, si galben spre cafeniu, in comparatie cu cei cu dinti surii sau albastru-suriu. Dintii cu mai multe nuante, in special dintii de tetraciclina se supun greu albirii.Dintii cu restaurari multiple, cariati, fracturati etc. mai bine sa fie tratati cu aplicarea vinirilor sau coronitelor.

Procedura de albire este contraindicata:

  1. Femeilor insarcinate si care alapteaza
  2. Copiilor pina la 14 ani
  3. Pacientiilor care au avut un tratament indelungat cu tetraciclina
  4. Pacientilor cu boli venerice: hepatita, Sida etc.

Containdicatii suplimentare pentru pacientii care planifica sa efectuieze foto albirea:

1) pacienti cu hipersensibilitate la radiatii iluminante, incusiv pacientii ce au suportat procedura PUVA(psorolen+radiatia ultafioleta) sau care au suportat oricare alt tip de foto chimioterapie.

2) pacientii care au suportat tratament medicamentos, care poate provoca sensibilitate la lumina.

Unde se crează zâmbetul la care aţi visat?

Nu e secret pentru nimeni că zâmbetul alb şi strălucitor este cartea de vizită a omului reuşit care e întotdeauna optimist, binedispus şi sigur pe sine. Nu e atât de greu să fiţi astfel. În acest sens trebuie să avem atitudinea corectă faţă de noi şi sănătatea noastră. Acest lucru presupune  a şi găsi timpul pentru vizita la stomatolog care  poate dărui acest zâmbet alb şi strălucitor. Desigur, stomatologul trebuie să fie profesionist şi să folosească numai tehnologii de frunte. Anume astfel de specialişti veţi găsi in clinica Dental Oleg .

Dar de ce să albiţi dinţii anume în clinica Dental Oleg ? Să aducem câteva argumente solide.

În clinica vă vor oferi exclusiv serviciile specialiştilor competenţi care activează  timp îndelungat in domeniul respectiv.Experienţa de ani de zile i-a ajutat să perfecţioneze considerabil metodele de tratament.Iar tehnologiile moderne folosite în Dental Oleg fac procesul de tratament eficient,sigur şi fără durere. Pe lângă aceasta, faţa de fiecare pacient exista o abordare individuală, se face consultaţie obligatorie gratuită înainte şi după tratament.

Întrucât am început să vorbim despre tehnologii, le vom descrie mai detaliat. Placa moale de pe dinţi la Dental Oleg  se îndepărtează cu ajutorul sistemului modern Air-Flow. În ce constă aceasta metodă? Cristalele de bicarbonat de sodiu contactează cu viteza mare  dinţii şi curăţă placa de pe toate suprafeţele dentare(inclusiv cele interdentare). Rezultatul depăşeşte toate aşteptările. Doar printr-o procedură  dinţii se pot albi cu 1-2 tonuri. Este una din cele mai rapide, simple şi indolore metode de albire a dinţilor. Air-Flow nu numai albeşte dinţii dar şi netezeşte, oferindu-le strălucirea naturală.

Iar dacă vă deranjează schimbarea în culoare a dinţilor înnăscută sau dobândită, pete galbene pe dinţi sau doriţi să albiţi nuanţa naturală a dinţilor cu câteva tonuri,la Dental Oleg va vor propune unul din cele mai sigure şi inofensive sisteme de albire chimică Opalescence. Aceasta metodă are câteva avantaje: este mai blândă în comparaţie cu altele, simplă şi se foloseşte în condiţii de casă. La prima vizită medicul va lua amprenta dinţilor pentru efectuarea gutierei individuale in laboratorul dentar. Gutierele obţinute se aplică pe dinţi cu gelul de albire introdus înprealabil. Componenţa unui gel este peroxidul de carbamid. Cel de-al doilea conţine fluor şi nitrat de potasiu,acesta are efectul remineralizant şi previne apariţia sensibilităţii. De obicei gutierele se poartă în timpul nocturn, prin urmare, procedurile vă vor aduce un discomfort minim şi nu vor răpi din timpul preţios. Şi cel mai important-rezultatul vă va impresiona plăcut.

La Dental Oleg  sunt toate condiţiile pentru ca pacientul să se simtă comfortabil la stomatolog. Ambianţa plăcută, administratorul răspunde la toate  întrebările care va interesează.