Anestezie

Astăzi stomatologia dispune de diverse soluţii anestetice.

Firmele farmaceutice au dezvoltat o serie de anestezii dentare sigure care fac intervenţiile stomatologice nedureroase.

În funcţie de volumul necesar al tratamentului dentar medicul-stomatolog alege tipul de anestezie şi astfel oricare intervenţie devine nedureroasă.

Toate tipurile de anestezie sunt împărţite în:

Anestezia aplicativă. Această metodă presupune aplicarea unui spray de lidocaina. Anestezia aplicativă – o anestezie de suprafaţă. Este utilizată pentru îndepărtarea plăcii dentare, extragerea dinţilor mobili, precum şi înainte de a efectua o anestezie mai profundă pentru a diminua disconfortul de la injectare.

Anestezie infiltrativa. Este cea mai generală formă de anestezie în stomatologie, cunoscută de toţi aşa numită “amortire”. Anestezia infiltrativa se efectuează prin injectare sub mucoasa. Acest tip de anestezie este utilizat în majoritatea intervenţiilor stomatologice, cum ar fi tratamentul dinţilor şi canalelor radiculare, intervenţii chirurgicale. Profunzimea şi durata de anestezie este suficientă pentru orice tratament stomatologic pentru cel puţin 60 de minute.

Anestezie regională. Utilizînd ecest tip de anestezie preparatul este apropiat de ramurile nervului trigemen, cu efectul analgetic observat într-o anumită zonă de inervenţie. Anestezia regională este utilizată pentru intervenţii chirurgicale în regiunea molarilor si gingiilor.

Deseori, soluţiile anestetice sunt amestecate cu preparatele pentru îngustarea vaselor de sânge, ceea ce face anestezia mai eficientă şi împiedică absorbţia anesteziei în circulaţia generală a sîngelui.

În clinica stomatologică “Dental Oleg ” este utilizată anestezia  firmei cunoscute Ubistisin 3M ESPE,Germania.

Este important de a informa medicul dumneavoastră despre orice formă de intoleranţă la anestezii. Acest lucru poate schimba în mod semnificativ tactica de anestezie, ceea ce o face mai sigură pentru pacient.

Acestea şi alte tehnologii cu mare succes sunt utilizate în centrul stomatologic “Dental Oleg “ care este situat în centrul orasului Ploiesti, unde lucrează medici calificaţi, care îşi îndreaptă întreaga lor experienţa cu ajutorul tehnologiilor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii pacienţilor.