Profilaxie

Principala cauza a cariilor dentare şi a proceselor inflamatoare parodontale este placa dentară.

Există numeroase metode de curăţare a dinţilor, utilizate de către pacienţi. Cu toate acestea, periajul obisnuit, de obicei, nu este suficient pentru eliminarea completă a plăcei din zonele de retenţie (locuri greu accesibile).

Igienizare profesională efectuată de către un specialist asigură o indepartare completa a plăcii dentare.

În clinica stomatologică “Dental Oleg Classic” in acest scop este folosit un aparat magnitostructiv cu ultrasunet, conceput special pentru indepărtarea plăcii moi şi pigmentate, pietrei dentare şi lustruirea  dinţilor, combinând ultrasunetul si air-flow-ul care este o procedura moderna de igienizare profesionala a dintilor, destinata indepartarii in detaliu a placii bacteriene si a petelor de nicotina, cafea si alimente colorate.

De asemenea, air-flow-ul ofera si un masaj gingival eficient, care stimuleaza circulatia sangvina locala, fiind recomandat in asociere cu detartrajul ultrasonic si periajul profesional sau ca procedura unica, repetata odata la 3 luni.

Air-flow-ul proiecteaza pe dinti un jet de particule cu un continut ridicat de bicarbonat de sodiu si apa, asigurand o curatare intensa a zonelor mai greu accesibile si o senzatie de prospetime a cavitatii bucale.

S-a observant ca la 98% dintre cazuri, care si-au realizat un tratament profilactic Air -flow, sangerarile gingivale au disparut si culoarea gingiei a revenit la normal După îndepărtarea depunerilor dentare dinţii sunt lustruiti şi prelucrati cu preparate fluorizate. La sfîrşitul procedurii medicul-igienist vă va povesti despre mijloacele de igienă orală individuală şi normele de utilizare a acestora.

 

Igiena orală profesională ar trebui să fie efectuată la copii, adolescenţi şi adulţi strict individual şi la intervaluri regulate, cel puţin de două ori pe an.

Durata intervalului între vizite depinde de starea igienică a cavităţii bucale, intensitatea cariei dentare, gingivitei, parodontitei, gradului de erupţie a dinţilor la copii.

Efectuarea igienizarii profesionale este o condiţie prealabilă pentru examinarea planificată a cavităţii bucale, deoarece calitatea diagnosticului dentar creşte semnificativ în cazul în care suprafaţa dintelui este curăţată şi uscată.

Igienizarea profesională regulată contribuie la depistarea afectiunilor dentare (carie, parodontita, etc), precum şi la prevenire a acestora.

 

În plus, cavitatea bucală curată şi sănătoasă este o condiţie esenţială pentru efectuarea unui tratament calitativ şi complex: plombare estetică, microprotezare, albire de dinţi, tratamentul chirurgical parodontal, implantare, tratamentul ortodontic.
În clinica stomatologică “Dental Oleg Classic” tratamentul este efectuat de către medici calificaţi.

 

Acestea şi alte tehnologii cu mare succes sunt utilizate în centrul stomatologic “Dental Oleg Classic” care este situat în centrul orasului Ploiesti, unde lucrează medici calificaţi, care îşi îndreaptă întreaga lor experienţa cu ajutorul tehnologiilor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.