Sterilizare

sterilizare

Clinica noastra a fost intotdeauna renumită pentru sterilizare impecabilă. Nu vom ascunde faptul că mulţi dintre pacienţii noştri fideli au venit la noi aflând că avem sterilizare la nivelul adecvat. Şi după ce au primit şi un tratament calitativ, a devenit clar că o clinica stomatologică “Dental Oleg Classic” este exact ceea de ce au nevoie. Dovadă de sterilizare impecabilă în clinica noastră este, de asemenea şi faptul că angajaţii organizatiei sanitaro-epidemiologice sunt pacienţii noştri de ceva timp. Doar ei ştiu, cum ar trebui să fie sterilizarea …

sterilizare-autoclavIn clinica “Dental Oleg Classic” este prevăzut sistemul triplu de prelucrare şi sterilizare a instrumentelor. La prima etapă întregul instrumentar se înmoaie într-un reactiv special OROCID-MULTISEPT (30-60 minute), care distruge complet toate bacteriile cunoscute si viruşii (informaţii pentru referinţă: virusul SIDA şi hepatita B este complet distrus într-o astfel de soluţie în termen de 15 minute! ).

Instrumentele complet spălate şi uscate sunt sigilate în nişte pungi ermetice de unică folosinţă. În pungi ermetice împreună cu instrumentul se pune un indicator de culoarea portocalie deschisă (pentru informaţii de referinţă: indicatorul după sterilizare confirmă sterilitatea instrumentului).

sterilizare-la-receEuronda este un aparat destinat pentru sigilarea ermetică a instrumentelor pentru sterilizare. Depozitarea într-un mediul steril este o parte necesară în sistemul sanitar. În intervalul dintre scoaterea din autoclav şi utilizarea lor, instrumentele sterilizate trebuie să fie depozitate în aşa fel încât să fie protejate de contaminare. O protecţie eficientă împotriva contaminării poate fi realizată prin sigilarea instrumentelor, care urmează să fie sterilizate, în pachetul de sterilizare, special conceput pentru instrumentele utilizate şi procesul de sterilizare.

Instrumentele sigilate în pungi ermetice de unică folosinţă sunt puse într-un dispozitiv special “autoclav”, în care sub presiune de 2 atm. complet se sterilizează prin abur încălzit la o temperatură de 135 ° C.